De meeste metro’s en stedelijke steden over de hele wereld hebben een soortgelijk probleem: stijgende vervuilingsniveaus. Het maakt niet uit of het om Peking in China, Londen in Groot-Brittannië, Delhi in India of zelfs Parijs in Frankrijk gaat, stedelijke metro’s met een ontluikende bevolking hebben hetzelfde probleem.

De Europese aanpak voor alles

Met vervuilingsniveaus die op alarmerende niveaus stijgen, heeft Europese Commissie begrepen hoe belangrijk het is om de vervuiling te verminderen door verschillende groene en milieuvriendelijke strategieën te gebruiken.

Het decarboniseren van het transportsysteem tegen het einde van 2020 is de kern ervan. Daarom nemen ze verschillende maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen als onderdeel van hun koolstofverwijderingsstrategie. Het hoofddoel is om de uitstoot in het komende decennium met 95% te verminderen. Het Clean Transport System (CTS) heeft tot doel een strategie te promoten met alternatieve brandstof die duurzaam en duurzaam is.

Toen deze landen de Akkoord van Parijs ondertekenden, stond het terugdringen van de CO2-uitstoot door auto’s op hun topagenda. Volgens de huidige statistieken zullen elektrische voertuigen naar verwachting de markt met 7% delen en tegen 2030 zal deze naar verwachting toenemen tot 31%. Het doel is om het sneller te verhogen.
Enter – het Clean Mobility-pakket.

Wat is het Clean Mobility-pakket over?

Hun pakket bevat de volgende dingen:

1. Beloningen Innovatie

Ze zijn van plan om autofabrikanten te promoten die willen innoveren en voertuigen met een lage CO2-uitstoot produceren. Bovendien is er met nieuwe normen voor CO2 een doel gesteld voor 2030 om ervoor te zorgen dat langetermijnstrategieën en -investeringen worden ingevoerd om de fabrikanten te begeleiden.

2. Streeft naar het schoonmaken van de afdeling Mobiliteit

Ze hebben de Richtlijn schone voertuigen bedacht die oplossingen promoot die gericht zijn op schone mobiliteit. Met dit initiatief moedigen zij aanbestedingen aan die de inzet en de vraag naar oplossingen voor schone mobiliteit zouden bevorderen.

3. Kijk om klantacceptatie te verbeteren

Ze hebben ook investeringsoplossingen ingevoerd en een praktisch actieplan voor alternatieve soorten brandstoffeninfrastructuur dat is bedoeld voor de trans-Europese inzet. Met dit initiatief is de primaire doelstelling om het huidige niveau van de ambitie van nationale plannen aanzienlijk te verbeteren. Ze proberen de klantacceptatie te verbeteren en verhogen op hun beurt de investering.

4. De mogelijkheid om verschillende opties te gebruiken

De richtlijn gecombineerd vervoer is herzien en bevordert nu het gebruik van verschillende vormen van goederenvervoer samen. Deze vrachttransporten zoals treinen en vrachtwagens zullen de claimprikkels voor de bedrijven vereenvoudigen. Als gevolg hiervan zal het helpen bij het stimuleren van dit gecombineerde gebruik van schepen, vrachtwagens, schepen en treinen voor het vervoer van goederen.

5. Helpt ook bij het versoepelen van verre reizen

Een andere richtlijn werd uitgegeven met betrekking tot de Passenger Coach Services. Dit was bedoeld om de werking van de langeafstandsbusverbindingen in heel Europa te regelen en als een resultaat alternatieve opties te bieden om de verkeerscongestie en transportemissies te verminderen.
Europa neemt het doel van een schoon vervoerssysteem serieus en de inspanningen gaan door – de vraag is echter of het genoeg is?

Europa: het streven naar een 100% schoon transportsysteem